Af willen vallen is voor veel mensen een reden om te gaan sporten. Nou kun je wel staan zweten in een sportschool tussen vele andere mensen, maar dit wordt vaak niet als leuk gezien. Dus wat zijn nou goede sporten om af te vallen? Bij welke sport gebruik je de meeste calorieën per uurtje sporten? Waarom gebruik je nou eigenlijk meer calorieën bij bepaalde sporten? Maakt het nog verschil of het een balsport of andere soort sport is? En wat heb je voor die sporten eigenlijk allemaal nodig om deze sporten goed uit te kunnen voeren? Misschien heb je wat aan de paar sporten die hieronder beschreven staan. Daaruit kun je misschien wel een leuke sport kiezen. De kleding kun je dan vast wel bij Decathlon of een andere sportzaak krijgen.

Zwemmen

Zwemmen is één van de beste sporten om af te vallen omdat je er gewoon zo ontzettend veel spieren bij gebruikt. Je hebt je armspieren en beenspieren nodig en die moeten ook nog eens best wat werk verrichten om in het water vooruit te komen. Maar je traint tijdens het zwemmen eigenlijk wel al je spieren. Om zeker te weten dat dat het geval is kun je afwisselen tussen vlinderslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Doe van allemaal één of een paar baantjes en je hebt er al een aardige training opzitten. Verder kun je nog duiken om je spieren nog verder te trainen. En het fijne is dat je tijdens gewoon wat plezier in het water ook al best wat spieren gebruikt. Je hoeft dus niet eens per se saaie baantjes te zwemmen, zolang je maar in het water in beweging bent. En een ander voordeel is dat een bezoekje aan een zwembad hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je hebt eigenlijk alleen een zwempak nodig en een kaartje voor het zwembad.

Voetbal

Een andere sport waarbij je veel in beweging bent is voetbal. Tijdens deze sport zul je, vooral tijdens een wedstrijd, nauwelijks stilstaan. Je moet soms het halve veld over rennen om een bal te kunnen halen. En ook als je zelf de bal op dat moment niet hebt ben je steeds in beweging. Wel is het zo dat bij deze sport vooral je beenspieren worden getraind. Maar omdat je ook wel wat hardloopt en oefeningen doet tijdens te training komen al je spieren toch wel aardig aan bod. Je hebt voor deze sport wel wat meer nodig dan om te zwemmen. Je kunt immers moeilijk in je eentje voetballen. Je hebt dus een vereniging nodig om te kunnen voetballen. Ook zul je op een bepaalde tijd aanwezig moeten zijn voor een training of wedstrijd. Het is dus minder vrijblijvend. En de kleding die wordt gevaagd is redelijk specifiek. Je moet niet alleen een korte broek en T-shirt hebben maar ook nog een stel lange kousen en goede voetbalschoenen.

Hardlopen

Als het goed weer of in ieder geval droog is dan kun je gaan hardlopen. Dit kun je gewoon in een willekeurig T-shirt en een korte sportbroek doen. Je traint hierbij best wat spieren en bent ook nog eens bezig in de buitenlucht. Ook dat is dus aardig gezond. Zo ben je actief bezig en werk je aan je conditie. Het is een goede sport voor conditietraining. Dus dat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.