Sporten is goed voor de gezondheid. Het is een onderwerp van de laatste tijd, en het lijkt erop  dat steeds meer mensen zich realiseren dat sporten niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor het creëren van meer energie. Tevens zorgt regelmatig sporten voor minder depressiviteit. Ook werkgevers hebben door dat sporten goed voor je is. Steeds vaker zijn er fitnessruimtes te vinden in kantoorgebouwen. Ook in kantoren in Amsterdam zie je dat er steeds meer plaats wordt gemaakt voor dit soort sportruimtes. Fitnessruimtes zijn vaak voor huurders in een bedrijfsverzamelgebouw beschikbaar tegen een zeer schappelijke prijs. Als je bijvoorbeeld een kantoorruimte in Nijmegen of Haarlem huurt dat zul je dit niet zo snel zien, maar ook hier zijn er tegenwoordig veel ontwikkelingen op het gebied van sporten op kantoor.

Sporten is gezond en maakt je productiever

Iedereen weet dat sporten goed is voor de gezondheid. Toch doet niet iedereen hier iets mee en dat is zonde. Ook werkgevers weten dat de gezondheid van werknemers erg belangrijk is en dat zij dit op één of andere manier moeten stimuleren. Zieke werknemers kost namelijk simpelweg gewoon geld.

Motivatie

Zorg ervoor dat als je begint met sporten je een doel of iets anders hebt wat je motiveert. Wat vaak ook goed werkt op kantoor is het hebben van een sportbuddy. Motiveer elkaar als de ander geen zin heeft. Ook krijg je snel een schuldgevoel als je niet gaat waardoor stoppen met sporten toch wat moeilijker gaat.

Stimulatie herstelproces hersenen

Sporten zorgt voor herstelprocessen in de hersenen waardoor je veel productiever te werk kunt gaan. Sporten voor of tijdens het werk is het beste voor de productiviteit, maar ook in de avond is het zeer goed om je hoofd even leeg te maken en de werkstress eraf te sporten. Beweging van het lichaam stimuleert de groei van de verbindingen tussen hersencellen.

Tips om te bewegen op kantoor

  1. Neem de trap
  2. Loop tijdens het bellen
  3. Neem een kleine beker waardoor je iets vaker moet lopen naar het koffieapparaat
  4. Ga op de fiets naar werk
  5. Maak een wandeling tijdens de pauze

Leave a Reply

Your email address will not be published.