Er zijn heel veel mensen die graag zo snel mogelijk van hun buikvet af willen. Meestal beseffen mensen vlak voor de zomer, dat ze nog een strakke buik willen trainen zodat ze meer kunnen genieten als ze op het strand of bij het zwembad liggen. Om van je buikvet af te raken, moet je je voedingspatroon aanpassen, en daarbij intensief buikspieroefeningen doen. Het is belangrijk om je vetpercentage in je lichaam te verlagen en ook zo laag mogelijk te houden.

Hoe ontstaat buikvet?

Buikvet ontstaat niet zomaar, je hebt het er zelf aan gegeten. Tenzij je natuurlijk om bepaalde medische redenen aangekomen bent. De reden dat je buikvet hebt, kan komen door verschillende factoren. Bijvoorbeeld wanneer je zwanger bent geweest, wanneer er iets met je hormoonhuishouding aan de hand is of je leeftijd, en de belangrijkste factor is natuurlijk gewoon ongezond en veel eten.

Hoe kom je er vanaf?

Dat willen we allemaal wel weten. De echte gouden tip is nog niet uitgevonden, dat komt voornamelijk omdat het bij ieder mens anders is. De een valt heel snel af en ziet dan ook snel resultaat, en de ander moet er echt maanden over doen om een beetje resultaat te krijgen. De beste manier om snel afvallen buik is gewoon door minder koolhydraten te eten, een eiwitrijker voedingspatroon aan te nemen, en intensief te gaan trainen.

Wat voor buik heb jij?

Ieder mens is verschillend, er zijn dan ook verschillende soorten buiken die je krijgt door vet. Je hebt bijvoorbeeld de slappe buik, deze krijg je wanneer je slappe buikspieren hebt. De uitpuilende buik, hier zit het vet voornamelijk rond de navel. De zwembadjes of love handles buik, hier gaat het vet vanaf de heupen door naar je buik. En dan heb je nog de opgezwollen buik, dit komt vaak door overmatig gasvorming en het vasthouden van vocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.